Urszula Pronobis

Od  2000 roku jestem członkiem SLD roku obecnie pełnię funkcję vice przewodniczącej SLD w Gdyni, również jestem członkiem zarządu Pomorskiej Rady Wojewódzkiej  SLD a od maja również jestem przewodniczącą Pomorskiego Forum Równych Szans i Praw Kobiet.
Od 2001 roku jestem członkiem Stowarzyszenia Walki z Rakiem Płuca. W latach 2005 do 2008 byłam członkiem Komisji Rewizyjnej. Od czerwca 2008 do chwili obecnej pełnię funkcję sekretarza.
Od 2001 roku jestem aktywnym wolontariuszem w Klinice Chirurgii Klatki Piersiowej, w której pacjentami są również mieszkańcy mojego miasta Gdyni. Działam na rzecz chorych i ich rodzin dając wsparcie psychiczne i często finansowe.
Spotykam się z chorymi dając im nadzieję , że po zabiegu usunięcia płuca można normalnie i aktywnie żyć. Czego jestem sama przykładem. Ponadto razem z Kliniką prowadzę w szkołach kampanię antynikotynową. Wraz z członkami SLD  wspomagamy Gdyńskie Schronisko dla Bezdomnych Rodzin i Osób. Organizuję akcje  pomocy pod względem rzeczowym, finansowym i prawnym. Od wielu lat pomagam charytatywnie ludziom starszym w rozliczaniu tz. PIT . Opiekuję się również zwierzętami
Od dwóch kadencji jestem radną Rady Dzielnicy Śródmieście.

Obecnie przebywam na emeryturze ale nadal pracuję zawodowo jako inspektor nadzoru robót sanitarnych.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C