Świecenia Biedronia

Data dodania: 2015-11-06 18:15

Targać Nowacką kilkaset kilometrów do Słupska by mogła w piątek po południu odebrać ostatnie namaszczenie od Biedronia?

Doprawdy, zadziwiająca głupota.

Sukcesem Biedronia jest uczynienie z własnych homoseksualnych preferencji powabu politycznej jakości. Czyni on heteroseksualnych uczestników życia publicznego mniej atrakcyjnymi,bo praktykując kooperacje męsko damską stają się zbyt powszednie. W ten sposób miłosna ekscytacja mężczyzny innym mężczyzną stała się orężem politycznym dostępnym nielicznym, przez to zaś elitarnym. Wyposażony w taki przywilej Biedroń udziela zatem błogosławieństwa wybranym petentom.

Pokusa, by skorzystać z elitarnych preferencji Biedronia, b. aktywnego uczestnika życia wewnątrz SLD, musiała wiec być silniejsza niż rozum, w tym rozum polityczny. Ceną za tę brawurę było upokarzanie Nowackiej obsadzonej w roli uroczej stażystki politycznej, która wysłuchała w Słupsku laudacji na cześć Ewy Kopacz, z której budżetowego dobrodziejstwa Biedroń zgrabnie skorzystał.

Własnoręczne uśmiercanie przez jakiegoś mądrale z SLD liderki zjednoczonej lewicy to uśmiercanie własnej autonomii, dumy i wieloletniego dorobku, a tez dowód na polityczną halucynację. Roić bowiem, że wolność to seks a nie chleb i wino, może tylko syty liberał. Głodny bolszewik w rodzaju Zandberga, nawet zatrudniony w szkole u kanclerz Nowackiej i jej ojca, nigdy by na to nie wpadł.

W rezultacie, tuz przed zgaszeniem świateł na wyborczej rampie, lewicowa publiczność obejrzała spektakl z Biedroniem w roli głównej i Nowacką z halabardą. Wiedzieć tez wypada, ze Słupsk dla Biedronia nie jest zbyt pojemny, rolą jego życia ma być przywództwo nowej lewicy, co go wyraźnie ożywia a nawet słusznie podnieca. Na tej drodze stanąć mu może właśnie Nowacka, matka dzieciom, przez to kobieta zwyczajna, a tez groźna, bo już w roli liderki zjednoczonej lewicy jakoś uformowana.

Podobnie zresztą jak towarzysze z PZPR, SdRP i SLD, Kwaśniewski, Cimoszewicz, Kalisz, Siwiec, którzy lewicową partie wycisnęli dla swoich splendorów jak cytrynę, poszli z niej w dobry świat, a teraz mędrkują ku uciesze gawiedzi, Na sukces "Ola" o którym Oleksy mówił że jest krętaczem pracowało kilkadziesiąt tysięcy członków partii. Cimoszewicz zaś srożąc się jak proboszcz na sumie wpierw powinien oddać miliony złotych, które z partyjnej kasy poszły na kampanię, z której uciekł do lasu.

I tam towarzysze jest wasze miejsce jeśli gajowy pozwoli. Mędrkując miedzy inkasem od Kulczyka, jałmużna od ukraińskiego oligarchy albo pensją europosła psuliście lewice z jakąś osobistą zapiekłością, jesteście wiec udziałowcami jej obecnej pozycji.

Zobacz profil polityka: Marek Formela